Matematik

integraler

21. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Min lommeregner får et andet svar end mig. Hvad er min fejl?

Opgaven lyder på:

∫4/(6x+3) dx

Min udregning:

t = 6x +3

dt = 6dx

dt/6 = dx

....

Jeg får så at

∫ 1/t *  4/6 dt

= ln (l t l) * 2/3 + k

= ln (l 6x +3 l) * 2/3 + k

...........

Lommeregneren fik et andet facit:

ln(l 2x + 1 l) * 2/3 + k

, hvor har jeg regnet forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af PeterValberg

regner jeg efter på min TI89'er, får jeg også det samme som din lommeregner.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, men mit spørgsmål var nu hvor i min udregning har jeg lavet fejlen ?

kh


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2010 af PeterValberg

Jeg har også et svar på hvorfor:

du substituerer nu således at: derved bliver

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2010 af mathon

du har ikke regnet forkert
men
TI-89-eren reducerer mest muligt

(2/3)·ln(l6x+3l)  + k = (2/3)·ln(l3·(2x+1)l) + k = (2/3)·ln(l3|·|2x+1l) + k = (2/3)·ln(l3|) + (2/3)·ln(|2x+1l) + k =

(2/3)·ln(|2x+1l) + (k+(2/3)·ln(l3|)) = (2/3)·ln(|2x+1l) + k1


Svar #5
21. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ah, okay. Det var godt, var lige bange for jeg havde misforstået emnet totalt... og har nemlig en prøve i morgen, så det ville være slemt.

Tak for det begge to :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. marts 2010 af PeterValberg

Held og lykke, - jeg skal nok krydse fingre :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.