Biologi

Hjælp til biologi :(

21. februar 2005 af thomas2 (Slettet)
hey..

Jeg forstår simpelthen ikke det med negativ feedback og positiv feedback.. Kan simpelthen ikke forstår det, så er der ikke nogle biologi-kloghoveder som kan hjælpe mig, og forklar mig hvad det drejer sig om?? det håber jeg..

Tusind tak på forhånd

Venlig Hilsen
Thomas

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2005 af Andreassw (Slettet)

Lille udklip fra biosite.
"Den negative feedback, eller produkthæmningen er den mest almindelige, den forekommer i mange enzymreaktioner hvor det dannede produkt direkte hæmmer enzymet der danner det. I andre feedbackreaktioner hæmmer produktet et enzym der ligger længere tilbage i reaktionskæden, dette kan være en fordel idet det mindsker spild af energi til at syntetisere stof der ikke er behov for. I praksis vil en feedbackhæmning ikke stoppe reaktionen fuldstændigt idet en mindsket produktion af hæmmer også mindsker hæmningen af reaktionen.

Den positive feedback eller produktstimulering forekommer sjældent idet den i sin natur får systemer til at løbe løbsk, dannelse af et produkt stimulerer dannelsen af endnu mere. Et eksempel på positiv feedback er populationsvækst, afkom får populationen til at vokse, og en øget population får mere afkom osv. indtil populationen når en størrelse hvor den kollapser."

To eksempeler angående de kvindelig kønshormoner.

Et eksempel på en negativ feedback er. Når koncentrationen af progesteron i blodet er højt, så giver hypothalamus signal til hypofysen om at nedsætte produktionen af LH.

En positiv feedback forekommer eksempelvis. Når en høj østrogenkoncentration i blodet, som påvirker hypothalamus til at give besked til hypofysen om at danne det overordnede kønshormon LH i stor mængde.



Skriv et svar til: Hjælp til biologi :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.