Fysik

bølgelære opg 6.12 og 6.14

23. marts 2010 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

1

En lysstråle sendes vandret ind mod et plant prisme som danner en vinkel på 37 grader med
lordret. Prismet er af glas og ar brudningsindekset 1,66

a) hvad er brdningsforholdet fra glasset til luft

b) Hvilken vinkel danner strålen med vandret i glasset

c) Hvilken vinkel danner strålen med vandret når den har passeret glasset

Facit

a=0.602

b=15,7 grader

c=0 grader


En havdykker er i færd med en dykning på åbent hav umiddelbart før solnedgang. I hvilken vinkel med vandret ser dykkeren Solen gå ned (under dykningen)?

Kan jeg ikke rigtig finde ud af denne opgave, da jeg ikke rigtig får nogen tal at arbejde med..

Der er facit i bogen hvilket giver 48,8 grader, men man skulle også gerne have nogen mellemregninger med

Ved at jeg skal find en brydningen af lys i vand

brydningsindeks for vand er 1.33

luft er 1.001552

håber i kan hjælpe
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge Snells lov, brydningsloven, n1 sinθ1 = n2 sinθ2

Det er også denne lov, du skal bruge i opg. 2.

Her er n1 = 1,33 , n2 = 1,001552, og θ2 = 90º , da Solen er ved at gå ned. Heraf fås

sinθ1 = n2/n1 sin90º = 1,001552/1,33 , så θ1 = 48,85º


Svar #2
23. marts 2010 af danhansendk (Slettet)

okay takker :D min dag er reddet  xD


Skriv et svar til: bølgelære opg 6.12 og 6.14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.