Fysik

Stokes lov, analystisk del

23. marts 2010 af lulu00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens!

Jeg er i gang med min SRO, som skal afleveres imorgen, så jeg er i en krise...det eneste jeg mangler at at lave den analystiske del i stokes lov.

jeg giver jer et link så i kan se hvad det går ud på, jeg har lavet den praktiske del, men kan overhovedet ikke finde ud af den analystiske del...jeg vil gøre jer opmærksom på at der er brug af programmet LoggerPro..

Håber virkelig at nogle kan hjælpe for det har jeg brug for!
 

Her er Opgavens:   http://www.zahle.dk/~mth/gnid.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du skal bare tænke på at m*g er kraften F


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Den resulterende kraft er tyngdekraften minus opdriften, udregn parentesen i tælleren, så kan du se det


Svar #3
23. marts 2010 af lulu00 (Slettet)

 vil det så sige at det der står i parentes, altså m-V, kun er m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nu kan jeg ikke huske, hvad der står, men du skal gøre følgende: udregn parentesen og sæt så enheder ind på bogstavernes plads - gør det først


Svar #5
23. marts 2010 af lulu00 (Slettet)

 jo tak det hjalp faktisk en del, nu har jeg viskositeten for alle 3 kugler, som jeg havde at gøre med.
det jeg ikke er sikker på er, om jeg skal have resultater for hver af disse tre kugler, eller om jeg skal tage gennemsnittet?

og hvordan kan jeg redegøre for hastigheden i ligevægt er givet ved v = (m-V)*g/6*pi*n*r?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

så skal jeg læse det igen, det bliver først engang i aften, ellers kan du jo spørge Peter Lind eller Mathon


Svar #7
23. marts 2010 af lulu00 (Slettet)

 ok, men hvordan kan jeg finde dem? er nemlig ikke den bedste bruger til studieportalen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2010 af QaZZaQ

og hvordan kan jeg redegøre for hastigheden i ligevægt er givet ved v = (m-V)*g/6*pi*n*r?

I ligevægt er den resulterende kraft 0, og derfor må de kræfter som hiver ned i kuglen være af samme størrelse som dem der skubber op på kuglen.

Tyngdekraften hiver ned, og den hydrostatiske opdrift samt gnidningskraften skubber op.

Dvs. du kan opskrive følgende ligning (i det den hydrostatiske opdrift er givet ved Fopdrift=ρVg):

mg=6πηrv+ρVg

6πηrv=(m-ρV)g

v=( (m-ρV) g )  /  (6πηr)


Svar #9
23. marts 2010 af lulu00 (Slettet)

 Tusinde tak for det, jeg forstår det hele undtaget hydrostatisk, kan jeg få en definiton på dette?

jeg har også lavet en tegning med dette, men kunne ikke rigtig få det på "skrift"...


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2010 af QaZZaQ

se evt. http://www.netleksikon.dk/o/op/opdrift.shtml


Svar #11
23. marts 2010 af lulu00 (Slettet)

 Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Stokes lov, analystisk del

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.