Matematik

koordinatsæt

23. marts 2010 af mairah (Slettet)

Hej

Er lige igang med en opgave som jeg er lidt usikker på:

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved

P: y = -x2 + 2x +4

m : y = -x + 4

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m.

Jeg ved jeg skal sætte de 2 ligninger ligmed hinanden og løse x. Og det har jeg gjort. jeg får så 2 resultater 0 og 3.

Men skal det ikke være -3 i stedet for 3. da:

-x2 + 2x +4 = -x + 4

-x2 + 3x = 0

og hvis man sætter 3 så giver det -32 + 3*3 = 9 + 9 = 18.

skal det så ikke være:

-(-3)2 + 3 * (-3) = 0      <----->   -(-3)2 + 3 * (-3) = 9 + (-9) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af Isomorphician

-x2 + 3x = 0 <=>

x(-x + 3) = 0 <=>

x = 0  v  -x + 3 = 0 <=>

x = 0  v  x = 3

------

-(32) + 3(3) = -9 + 9 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Nej det er rigtigt nok med x=3 for:

-32  ---> -(32)  = -9

-9+3*3=0

:) du skal først opløfte i anden potens når der ikke står en parentes


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.