Matematik

Udregning af siden i en vilkårlig trekant

24. marts 2010 af 3082 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)

Jeg har en vilkårlig trekant ADE med følgende længder og vinkler opslyst.

Siden d = 1,5 siden a = 4,0 og vinkel E = 130,2 grader.

Hvordan beregner jeg den sidste side i trekanten, altså siden e?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af NejTilSvampe

 cosinus relationen 

e^2 = d^2 + a^2 - 2*a*d*cos(E)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af Mette12 (Slettet)

# 0 + #1

så e = 5,099


Svar #3
29. marts 2010 af 3082 (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: Udregning af siden i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.