Matematik

Hvad gør jeg forkert? skal bestemme a i forskrift.

24. marts 2010 af Ambs - Niveau: C-niveau

 Hej

Er der en der vil se på hvad jeg har gjort og fortælle mig hvad jeg gør galt?

Opgaven lyder:

Funktionen g har forskriften g(x) = (a - 2)x + a + 3. Bestem a, så punktet (a,3) ligger på grafen.

Her er hvad jeg har gjort:

g(3) = a * 3 - 2 * 3 + a + 3 <-->

3 = 3A - 6 + a + 3 <-->

4a = 6 <-->

a = 3/2

Jeg tror jeg er helt ude på et sidespor?

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

Du bytter lidt om på det. Du skal løse ligningen g(a) = 3, hvilket giver en andengradsligning i a


Svar #2
24. marts 2010 af Ambs

 Det kan jeg godt se nu du siger det.

Men har stadig problemer, for den andengradsligning jeg kommer frem til har inden løsning,

hvilket jeg ikke tror er rigtigt.

Her er hvad jeg har gjort.

g(a) = a2 - 2a + a + 3 <-->

a = a2 - a + 3 <-->

a2 - 2a + 3 = 0 <-->

d = b2 - 4 * a * c  =  4 - 4 * 1 * 3 = -8 = ingen løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2010 af papas (Slettet)

dvs  g(a) = a * a - 2 * a+ a + 3 =3


Svar #4
24. marts 2010 af Ambs

Passer det så at a = 0?

for

a2 - 2a + a + 3 = 3 <-->

a2 - a = 0

a(a - a) = 0

a = 0 v a - a = 0 <-->

a = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2010 af peter lind

Fortsat fra den anden ligning: a2-a=0 <=> a(a-1) =0


Svar #6
24. marts 2010 af Ambs

 Ja selvfølgelig.

Mange tak.


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert? skal bestemme a i forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.