Matematik

Trigonometri

24. marts 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er vinkel B = 30,8 grader a = 98 og b = 71.

(1) Redegør for, at der kan konstrueres to trekanter med nævnte mål.

(2) Beregn manglende sider og vinkler for hver af disse to trekanter
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af sigmund (Slettet)

Brug cosinusrelationen b2 = a2 + c2 - 2*a*c*cos(B). Indsæt de kendte størrelser: 712 = 982 + c2 - 2*98*c*cos(30.8). Ligningen omskrives til c2 - 2*98*cos(30.8)*c + 982 - 712 = 0 <=> c2 - 169.74*c + 4563 = 0. Dette er en andengradsligning for c. Den har to løsninger, der angiver længden af siden c i de to mulige trekanter.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.