Matematik

hjælp til angivelse f'(x)

24. marts 2010 af missunknow (Slettet)

opgave:

f(x)= 2 * sinx *cosx

mit svar:
 

g(x)=2*sinx , g'(x)=2cosx
h(x)=cosx , h'(x)=-sinx
f'(x)=4*?(cosx)?^2-2
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

f'(x) = (g(x)*h(x))' = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x) = 2cos2x -2sin2x = 2(cos2x - sin2x) = 2cos(2x)

En anden måde at se det på er ved at bruge formlerne for sin af den dobbelte vinkel:

f(x) = 2*sinx*cosx = sin(2x)

f'(x) = 2 cos(2x)


Svar #2
24. marts 2010 af missunknow (Slettet)

men TI siger det jeg får?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og det er jo heller ikke forkert:

2(cos2x - sin2x) = 2cos2x - 2(1-cos2x) = 4cos2x - 2


Skriv et svar til: hjælp til angivelse f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.