Matematik

hv

25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

Find den falske sæk !

jeg har haft op og nedtur i den her gåde men kan bare ikke regne den ud. den virker umulig. men der er sikkert en måde. hvis der en der kan  regne den ud vil jeg være  meget taknemmelig. tak på forhånd.


Du har nu chancen for at vinde en sæk med ægte guldmønter ! Hvis du kan finde
sækken med falske mønter, får du en sæk med ægte guldmønter ! Foran dig står 4
sække med guldmønter.
3 af sækkene er fyldt med ægte mønter, men en sæk er fyldt med uægte mønter. En
ægte mønt vejer 50g og en uægte mønt vejer 30g. Det eneste du må gøre for at finde
ud af hvilken sæk der indeholder de uægte mønter, er at foretage en enkelt vejning på
vægten:
Vægten er en gammeldags 25-øre’s vægt. Den
virker sådan: Det du ønsker at veje, stiller du på
vægtens fod. Derefter putter du 25-øren i
vægten og viseren fortæller dig hvor meget det
vejer.
Du har kun en 25-øre og må altså kun foretage
en vejning. Du må dog helt selv bestemme hvad
du kommer på vægten. Du kan f.eks. vælge at
veje en enkelt sæk, eller alle sækkene på en
gang, eller måske kun nogle mønter du har taget
ud af sækkene.
Hvordan vil du finde ud af hvilken sæk der er
fyldt med de falske mønter ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Forestil dig, at du tager en mønt fra første sæk, to mønter fra anden sæk, tre mønter fra tredje sæk og endelig fire mønter fra fjerde sæk.

Prøv da at regne ud hvad vægten er afhængig af hvilken sæk der er den falske, og om du måske kan konkludere noget ud fra det?


Svar #2
25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

det med at tage mønter ud i det mønster forstår jeg ikke kan du uddybe dig tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Der er fire sække. Tag henholdsvis 1, 2, 3 og 4 mønter fra hver af sækkene. Prøv at regn ud hvor meget de i alt 10 mønter vejer afhængig af hvor de falske mønter er.


Svar #4
25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

ok det gave  mening altså:

1x30+2x50+3x50+4x50=480=sæk nr. 1

1x50+2x30+3x50+4x50=430=sæk nr.2

1x50+2x50+3x30+4x50=380=sæk nr.3

1x50+2x50+3x50+4x30=330=sæk nr.4

TAk mand


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Lige præcis. Men du har nu regnet forkert i de tre sidste (selvom pointen selvfølgelig er den samme).


Svar #6
25. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

ups!!! glemt at gange 30'erne


Skriv et svar til: hv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.