Dansk

Projekt om nutidens og datidens sygdomme

27. marts 2010 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg står over for et projekt i næste uge, som skal handle om nutidens og datidens sygdomme. Så vil jeg hører om der er nogle som har haft om det samme og evt. kunne give nogle gode råd? Nogen der kender til nogle gode bøger? har søgt over alt, men uden så meget held. Har fundet bogen "Epidemier" og "mikroskobiske dræbere".

Nogen der har nogle gode forslag, tager jeg meget gerne imod dem;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

Har lavet et studieretningsprojekt om HIV som ligger under min bruger. Det er ret "nutidigt", ved ikke om der er noget du kan bruge, men du kan kigge på det :)

Hvis du vil lave noget om noget der er både nutidigt og datidigt skulle du skrive om kolera, da det var et stort problem for 150 år siden, og er det stadigt i lande som Afrika og Indien.


Svar #2
27. marts 2010 af Cecillie95 (Slettet)

Okay tak. Prøver at kigge på det:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af ramme2 (Slettet)

Der er også mange andre eksempler på eksempler på sygdomme, der ikke eksistere mere. Den Spanske syge var en infuenza-epidimi (virus), der brød ud i tiden efter 1 verdenskrig og dræbte mere end 1 million mennesker i Europa. Pesten var meget udbredt i middelalderen og op til 1700 tallet. Den brød ud i epedimier. Der var 2 typer af pest, byldepest og blodpest. Så forsvandt den pludseligt. Polio var en udbredt børnesygdom for 60 år siden og mere i Danmark, men efter man begyndte at vacinere forsvandt sygdommen i Danmark. Den findes stadig nogle enkelte steder i den 3 verden. Tuberkolose var indtil for 50 år siden en ret almindelig sygdom i Danmark og var ofte en dødelig sygdom. Den eksisterer stadig, men i meget mindre målestok end tidligere.   


Svar #4
29. marts 2010 af Cecillie95 (Slettet)

Er der nogen som har nogle gode idéer til bøger som kunne være relevante? ;D


Skriv et svar til: Projekt om nutidens og datidens sygdomme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.