Matematik

Differantiel regning

28. marts 2010 af vomatdr (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa,

jeg sidder med opgaven om at differentiere f(x) = 6 * kvadratrod(x) - 2x.

Jeg ved at 2x differentieret er 2, men er bare ikke sikker på hvordan man differentiere kvadratroden?

God Påske :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af mathon

                            √(x) = x½


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2010 af kristinaxx (Slettet)

Hej

hvis f(x) = kvardtrod(x), så er f'(x) = 1/(2*kvardtrod(x))

Er en helt alm. regneregel, skulle også gerne stå i din formelsamling :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

f(x) = sqrt(x)

f'(x) = 1/(2·sqrt(x))


Svar #4
28. marts 2010 af vomatdr (Slettet)

Mange tak for jeres hurtige svar, men de lader til at være forskelige? hvilket en ar den rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2010 af kristinaxx (Slettet)

#1 er et hint, blot en omskrivning af kvartrod(x) du kan lave inden du differentiere.

#2 og 3, er det samme resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

#1, #2 og #3 er alle 'rigtige' - #1 har blot vist dig, at sqrt(x) kan skrives som x½ - formentlig for at guide dig videre (som #5 også skriver).


Svar #7
28. marts 2010 af vomatdr (Slettet)

Okay! Men så  tusind tak for jeres dejlige hjælp!

Og i må alle ha en rigtig god påske !  


Svar #8
28. marts 2010 af vomatdr (Slettet)

øhm... hehe.... har stødt på endnu en udfordring...

jeg skal finde røderne til opgaven som jeg har fået til f'(x)=6/(2*√x)-2

Jeg har fået diskriminanten til -4 og b til til -2

men kan ikke finde ud af hvad a er? Er den bare 6?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 - Skal du løse ligningen f'(x) = 0 ? I så fald lyder din ligning

6/(2 √x) - 2 = 0, dvs

3/√x = 2 , dvs

9/x = 4,

x = 9/4


Svar #10
28. marts 2010 af vomatdr (Slettet)

Hele opgaven lyder:

en funktion f er bestemt ved:

f(x) = 6 * √(x) - 2x  ,          x>0

a) bestem f'(x)

Her fik jeg hjælp onefor og fik svaret:  f'(x) = 6/(2*√x) -2

b) Benyt differntielregning til at argumentere for grafens forløb.

Og det er så den jeg er i tvivl om. Jeg regner med at jeg skal lave dens monotoni forhold og forklarere den, men først skal jeg finde a for at få rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10 -

a) er korrekt.

b) Her skal du bl.a. løse ligningen f'(x) = 0 for at finde lokale ekstrema


Svar #12
28. marts 2010 af vomatdr (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af at finde hvilke a, b og c :(


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Jeg løste ligningen for dig i #9. Det er ikke nogen 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: Differantiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.