Matematik

Gennemsnitsfart

29. marts 2010 af helenedrejer (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen.. er gået lidt for meget i stå..

Har fået et spørgsmål om gennemsnitsfart..

En bus køre 43,1km på 80minutter...

Men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg regner det ud..

Ellers God dag til alle..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

80 minutter = 1 time og 20 minutter = 1 1/3 time.

Hvis man kører 43,1 km på 1 1/3 time må man køre: 43,1km * 1 1/3 time = 57,323 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af MN-P (Slettet)

#1 hvis farten var 57 km/t ville bussen da køre mere end 57 km på 80 min

-------------------------

fart=vej/tid

vej=43,1 km

tid=80min=4/3 time

fart= 43,1 /(4/3) km/t =43,1*3/4 km/t=32,2 km/t


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.