Matematik

Voksende funktion

29. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

Hej med jer..

Findes der symboler for, at funktioner enten er aftagende eller voksende?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af mathon

     vist ikke almindelig anvendt
men
     du kunne jo selv markere dette med anvendelse af indices
     f. eks.
             fvok(x) = ....

             faft(x) = ....

med forklaring i en fodnote


Svar #2
29. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

Kan man skrive f(x)<f(x+dx) får voksende?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2010 af mathon

ja
    hvis dx er >0

for
      en voksende funktion gælder
                                                ∀x1,x2:  x1<x2 ⇒ f(x1)<f(x2)

      en aftagende funktion gælder
                                                ∀x1,x2: x1<x2 ⇒ f(x1)>f(x2)


Svar #4
29. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

Betyder følgende, at f er voksende i intervallet 3 til 6, samt at hældningen ved x=3 og x=6 er 0 , hvis ikke mindre, i tilfældet af et knæk?

∀x∈]3;6[ (f(x) < f(x + |dx|))


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Af dit udtryk kan man ikke aflæse noget som helst om f'(x) for x=3 eller x=6.

At f(x) er voksende i intervallet ]3;6[ kan bekvemt udtrykkes således:

∀x,y∈]3;6[: y > x ⇒ f(y) > f(x)


Svar #6
29. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

Tak, og selvfølgelig kan man ikke det..


Skriv et svar til: Voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.