Fysik

Hjælp til rapport om gaslove og idealgasligningen

23. februar 2005 af KickAzz (Slettet)
Hej

Jeg sidder fast i min fysikrapport om gaslove og idealgasligningen.

*************************************
Formålet med forsøgene er at undersøge gaslovene, udlede idealgasligningen, og herunder bestemme gaskonstanten R ud fra vores egne målinger.

Under forsøget forekommer 4 variable: p, V, T og n. Sammenhængen mellem alle disse størrelser kan bestemmes ved at variere to størrelser, og holde de øvrige konstant.
*************************************

Jeg har bestemt gaskonstanten R ud fra mine egne målinger, men jeg forstår ikke:

Hvad der menes med at udlede idealgasligningen - og hvordan jeg gør det.


I KAN HER SE DEN FULDE RAPPORTVEJLEDNINGEN:

http://www.yuhuu.dk/side1-lille.jpg
http://www.yuhuu.dk/side2-lille.jpg
http://www.yuhuu.dk/side3-lille.jpg


Mvh

Peter

Svar #1
23. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

Hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2005 af Mikziel (Slettet)

Hej peter!

Jeg og en fra klassen har lavet en stor raport om det en gang, men fik kun 7 for den....(hans skyld!)

nå men til sagen, hvis du har en email, så kan jeg sende det til dig, hvis du er interreseret i at kigge lidt. det kunne jo være at der var noget du kunne bruge.

mikkel

Svar #3
23. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

Hej Mikkel.

Du må gerne sende din rapport til min e-mail, [email protected]

Til jer andre, I må meget gerne svare på mit spørgsmål hvis I kan.


Mvh

Peter

Svar #4
23. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

op

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

yderst enkelt, hvis vha. graf proportionalitetssammenhængen af: y=kx og sammensæt det i formel udtrykket.

fik vist 10-11 for min rapport om emnet for 2 år siden, men har den ikke liggende lige foran mig, desværre.

Svar #6
24. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

Undskyld jeg nok spørger lidt dumt, men hvad skal grafen helt præcist vise? Jeg forstår ikke helt hvad du mener med proportionalitetssammenhængen af: y=kx .

Mvh

Peter

Svar #7
24. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

op

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

To tal er proportionale hvis y = k * x

k = konstant.

Da du i dine forsøg har to variabler, fremstår de resterende værdier som konstanter, og du kan analysere dem grafisk (anvend fx datalyse eller blot excell). Udregn faktor, og usikkerhedsvariation, sammensæt
y = kx
og
y = ks
=> y= kxs osv.

Svar #9
24. februar 2005 af KickAzz (Slettet)

Hvordan vil du analysere det grafisk? Hvad skal være på x-aksen og hvad på y-aksen? Jeg er slet ikke med :/

Mvh

Peter

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Hint: pv=nRT
dvs. fx v = k * T
dvs. hvis volumen og temperatur er variable, og det resterende konstant, er temperaturen og volumen proportionale.

Try ask your teacher, det har i uden tvivl gennemgået.

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2005 af Andreassw (Slettet)

"Hvad der menes med at udlede idealgasligningen - og hvordan jeg gør det."

#10 Enig.

Desuden kunne du starte med at skrive idealgasligningen op og derefter vise Boyles og Charles lov. Desuden er det godt at skrive hvad de forskellige udtryk p, V , T , n og R er i ligningen :)


Altså p * V = konstant Boyle-Mariottes
p/T = konstant Charles lov


Underforstået giver Boyles lov sammenhæng mellem runfang og tryk og Charles lov sammenhæng mellem tryk og temperatur.


Skriv et svar til: Hjælp til rapport om gaslove og idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.