Almen studieforberedelse (AT)

Hvad er nemmest at lære på gymnasiet - fransk/spansk??:D

30. marts 2010 af sigu1993 (Slettet)

Hej
Jeg står i denne situation at jeg faktisk godt kan lide begge sprog(fransk og spansk) og godt kunne tænke mig at have denne linje, når jeg skal jeg på gymnasiet, men den linje jeg har valgt, den tillader ikke at jeg vælger begge sprog.. og desuden, hvilken af dem kan man bedst bruge, når man kommer videre i livet og man skal til at finde arbejde(primært her hjemme i Danmark).
Håber der er nogen der vil komme med nogle kommentarer og indput:D

På forhånd mange tak!!:p


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg vil helt sikkert anbefale dig at vælge fransk. Mit indtryk er at De der vælger fransk i gymnasiet får en stor del større kundskaber i faget, end dem der vælger spansk.

Har du haft nogle af fagene før?

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. marts 2010 af sebastian.k (Slettet)

Jeg har både haft fransk i skolen og taget spanskkurser i Chile, og jeg kan klart anbefale spansk. Desuden bliver spansk talt i et meget tørre omfang verden over, så du vil helt klart komme længere ved at kunne tale spansk end fransk.


Brugbart svar (3)

Svar #3
30. marts 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Jamen, jeg synes man får lige meget ud af begge fag. Jeg har selv fransk nu, og har haft det i 3 år, og synes det er et smuk og ret nemt sprog at lære, men jeg har nu også meget nemt ved at lære sprog. 

Har du let eller svært ved sprog i forvejen?

Altså i fransk er der en masse huskeregler under grammatik, som man skal huske, og der er lidt flere tider, man kan bøje verber i, end dansk og engelsk. Dog kan man ofte bruge sine kundskaber i engelsk til fransk, fordi ofte, skal man bare "forfranske" et engelsk ord, så har man det franske - MEN ikke altid. 

Spansk har jeg dog aldrig haft før, så det kender jeg ikke til, men der er betydelig mange flere der vælger spansk end fransk, netop fordi det er en smule lettere at lære spansk grammatik end fransk. På vores gym. i 3. årgang, er der fx kun 10 elever der har fransk, og mere end 40 der har spansk, så dette vser jo at folk har mere interesse for spansk end fransk. 

Men trods alt tallene, synes jeg nu at fransk er super-fedt sprog, og jeg elsker at have fransk - men det kan selvfølgelig også være fordi, at vi kun er 10 elever i fransktimerne, og derfor bliver det nogle hyggelige timer, hvor man er sikker på at få snakket en masssse fransk .. 

anyway, du kan låne nogle nybegynder-cd'er fra biblioteket, og lytte, og finde ud af hvilke af sprogene du mest "falder" for... :) - det var det jeg gjorde, da jeg skulle vælge.. :)

Men som sagt, jeg synes man kan bruge begge sprog lige meget senere hen.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Altså den der med at spansk er mere udbredt. Ja på verdensplan er der da ingen tvivl, men nu er det ikke alle der skal til Sydamerika at bo. Det er ligesom snakken om det er smartest med tysk eller fransk? Jamen det kommer da an på hvordan man er som person, og hvor man oftest rejser hen m.m.

Er man primært omkring Europa har du mulighed for at bruge dit fransk i Belgien, Tyskland (hvor overraskende mange lærer det), Schweiz, Marokko, Tunesien, Algeriet, og selvfølgeligt Frankrig. Her kommer spansk lidt til kort, så det må siges at være et lidt skidt argument.

Skal man derimod rejse til Sydamerika - jamen så er der ingen tvivl om at det er smartest at have spansk.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2010 af GangofGin (Slettet)

Hvis du ikke vil arbejde med sprog eller i udlandet, men 'bare' vil blive boende her i Danmark og være... lad os bare sige revisor, kan du egentlig bare vælge efter lyst. Jeg ville personligt vælge fransk, da det som sagt er meget brugt her i Europa.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2010 af sebastian.k (Slettet)

#4

sikker noget vås, at det er et dårligt argument. 400 millioner mennesker taler spansk... omkring de 100 taler fransk. Selvfølgelig er det da smartest at kunne fransk, hvis du skal bo i frankrig, marokko eller whatever xD doh!! men det siger han jo ikke ngoet om.


Svar #7
01. april 2010 af sigu1993 (Slettet)

 mange tak for svarene og nej jeg har ikke haft nogen af sprogene før. og her i folkeskolen, har jeg haft lidt svært med sprog - specielt med det tyske, men vi havde også en utrolig dårlig lærer i de to første år!

Jeg tror at vil prøve at se hvad der falder mig bedst ind også vælge ud fra det...:D 


Svar #8
01. april 2010 af sigu1993 (Slettet)

 noget helt andet, det er da muligt at skifte fra spansk til fransk i grundforløbet, ikke?:D


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. april 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Jo det er det helt sikkert. Jeg har oplevet nogle fra min årgang der har skiftet, så jo, helt sikkert :)


Svar #10
01. april 2010 af sigu1993 (Slettet)

 mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. april 2010 af JKaram (Slettet)

# 6 Har jeg sagt hvis man bor der? Nej, jeg har sagt når man er der oftest.

Det er bare sådan at 98 % af alle danskere bruger langt det meste af deres liv i Europa og omegn, og her er fransk et væsentligt mere talt sprog end spansk. Tager du så de nordafrikanske lande med, så er fransk det mest talte officielle sprog. Det får i den forbindelse et endnu større forspring foran spansk.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #12
04. april 2010 af kirstinea (Slettet)

Hej..

Nu er dit spørgsmål jo, "hvad er nemmest".. Jeg har desværre ikke selv haft fransk, men har haft spansk alle tre år på gymnasiet og læser spansk på en universitetsuddannelse nu.

Efter hvad jeg har HØRT, er fransk sværere at lære at udtale da der er mange regler og undtagelser der skal tages hensyn til. Det samme gælder grammatikken. Med hensyn til spansk er MIN mening, at grammatikken er forholdsvis simpel og udtalen lige ud af landevejen.

Jeg kan se at der er ved at udvikle sig en mindre diskussion om hvorvidt det ene sprog er "større" end det andet.. men er det egentlig ikke ret ligegyldigt? Der skal nok være karrieremuligheder i begge sprog.. og desuden er det jo ikke noget du behøver at tage stilling til allerede nu:)

håber du kan bruge mit svar

mvh Mia


Svar #13
06. april 2010 af sigu1993 (Slettet)

nej det har du ret i:D (stilling)

og ja jeg kan godt bruge dit svar, da det fik til at tænke på noget andet end alle mulighederne:)

taak;)


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. april 2010 af sebastian.k (Slettet)

jeg tror bestemt ikke, der er store karrieremuligheder inden for fransk, men derimod er spansk et godt sprog at kunne generelt(som sagt 3. mest talte sprog i verden). Men tilbage til dit spoegrsmaal, saa synes jeg ligesom Mia, at spansk er nemmere at laere. Jeg har baade haft fransk i skolen og laert spansk her i mit sabbataar, da jeg har boet i Chile. Det er baade nemmere og efter min mening lyder det hundrede gange bedre end fransk.


Skriv et svar til: Hvad er nemmest at lære på gymnasiet - fransk/spansk??:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.