Fysik

Pendul

30. marts 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har via en graf bekræftede at svingningstiden for et pendul er proportional med kvadratroden af snorlængden l. Men nu har jeg siddet og læst lidt om Galileis studier af pendulet og han beskriver at for at et pendul skal bruge 2,3,4,5 gange så lang svingningstid som et andet på det pendul være 4,9,16,25 gange så langt.... Jeg har lidt svært ved at få det til at hænge sammen...

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af peter lind

T0 = k*kvrod(l0), for l=4*l0 få du T4 = k*kvrod(l) =  k*kvrod(4l0)=2*k*kvrod(l0) = 2*T0. Mere almindeligt l=s2*l0 får du  Ts = k*kvrod(s2*l0) =s*k*kvrod(l0) = s*T0


Svar #2
30. marts 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Hej mange tak for dit svar !

Jeg er ikke helt med, vil du ikke uddybe det? K er det en konstant? og hvad står s for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2010 af avlanden (Slettet)

 Det betyder altså at når slorlængden bliver 4 gange så stor, så bliver svingningstiden dobbelt så stor.

I din formel for svingningstiden vil du se det udtrykt som at snorlængden er under en kvadratrod, som #1 har beskrevet det.


Skriv et svar til: Pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.