Matematik

brøk

01. april 2010 af luu14 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle

jeg har prøvet at løse en brøk.

64 4/5-8 1/4

Jeg fik det til 56 3/20. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jeg er ikke helt med på udtrykket? Kan du være lidt mere præcis?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2010 af MN-P (Slettet)

64 4/5-8 1/4                      fællesnævner 20 forlænger med 4 i første brøk og med 5 i anden

64  4*4/4*5 - 8  5*1/5*4=

64  16/20 - 8  5/20=

64-8  (16-5)/20=

56  11/20


Svar #3
01. april 2010 af luu14 (Slettet)

altså 4/5 og 1/4 er brøker


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig åbenbart om 64,8 - 8,25 = 56,55 = 56 11/20 som angivet i #2.


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.