Matematik

Hvordan finder man procent?

03. april 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Et land har 2,8 millioner indbyggere.
Væksten har i nogle årværet 5%
om året.
Hvor længe varer det, før landet
kan forvente at have 3 millioner
indbyggere.

Kan i sige hvordan man finder resultetel?
mener ik resultatet men hvilke en teknik man skal bruge for at regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af CM1992 (Slettet)

Du skal bruge formlen for n under overskriften "Kapitalfremskrivning":

http://www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja hele baggrunden for den udregning bygger på følgende ræssonnement, hvis vi for eksempel overfører det til en kapitalberegning (mennesker er jo også en form for kapital, en arbejdsstyrke): Du sætter k kroner ind på en konto, der tilskrives r % om året, så efter 1 år har du k + renten = k + k*r/100. Eksempel Du sætter 500 kroner hen til 4% årlig rente, så har du efter et år 500 + 500*0,04 = 520 kroner. Vi kan skrive k + k*r/100 = k(1+r/100), og hvis vi nu lader pengene stå endnu et år så er det beløb vokset til k*(1+r/100)2 og så fremdeles, så vi får ligningen i dit eksempel

2,8*106*1,05n = 3*106. Den løser vi m.h.t. n og får knapt 1½ år. Løs den selv


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af MN-P (Slettet)

#2 en 8.klasses elev har ikke lært at løse ligninger af denne art.


Svar #4
05. april 2010 af molve (Slettet)

Nemlig MN-P Forstod ik en ting af det xD


Skriv et svar til: Hvordan finder man procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.