Matematik

Tal til grader i cirkel..

03. april 2010 af vvGuldager (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis jeg har 94810 antal mennesker, som skal laves om i grader i en cirkel, hvordan gør man så det? .. jeg har brug for hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er det en slags tærte-diagram? Du ved, hvor mange grader der er hele vejen rundt i en cirkel? Så kan du beregne hvor mange mennesker, der sættes af til hver 10º, for eksempel.


Svar #2
03. april 2010 af vvGuldager (Slettet)

Et almindeligt diagram, jeg har fem tal, de skal alle fem laves om til mindre tal som passer ind i en cirkel på 360'  men jeg aner ikke hvordan man gør det.. - fx. 23' 180' 44' 56,5' 56,5'  det giver i alt 360' altså en cirkel.. men jeg ved ikke hvordan tallet der skal laves om til de grader der er i cirkelen.. ;s håbede du viste.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af NejTilSvampe

 altså du vil have et tal som du ganger 360 gange og får 94.810 ? så er det bare 94.810 / 360 = 263,361

så er der 263,361 mennesker per grader.

f.eks. vil 1000 mennesker vil være   1000/263,361 = 3,8o

var det det du mente?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2010 af MN-P (Slettet)

vinkelen fås af    (aktuelt antal / samlet antal) *360º

er eksembel:

5 røde, 23 gule og 46 blå skal laves om til cirkeldiagram

rødt  ( 5/(5+23+46))*360 = (5/74)*360 =24,3º

gult  23/74*360=111,9º

blå   46/74*360=223,8º


Skriv et svar til: Tal til grader i cirkel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.