Matematik
Lineær programmering
24. februar 2005 af
Studiepigen (Slettet)
Jeg har en opgave, der driller mig, er her nogle som kan hjælpe?
opgave 1
Ole 0g Peter vil lave pandekager til en byfest.
Til en potion æbleskiver bruges 90g mel og 2 æg
Til en potion pandekager bruges 120g mel 0g 2 æg
Ole og Peter har 1500g mel og 28 æg til rådighed
En potion æbleskiver koster 40 kr og en potion pandekager koster 50 kr
a)
Gør rede for at Ole og Peter bør lave 6 potioner æbleskiver og 8 potioner pandekager for at få den størst mulige samlede fortjeneste.
jeg har lvet et skema
og regnet produktionslingerne til:
I: 90x + 2y = 6 <=> y = -45x + 3
II: 120x + 2y = 8 <=> y = -60x + 4
Niveaukurven N(0)
40x + 50y = 0 <=> y = -0,8x
Derefter har jeg sat ligningerne ind i et koordinatsystem, men er ikke istand til at aflæse det punkt, hvor niveaukurven skulle fortælle mig at Ole og Peters 6 potioner æbleskiver og 8 potioner pandekanger giver størst mulige samlede fortjeneste.
Har jeg gjort noget forkert?
opgave 1
Ole 0g Peter vil lave pandekager til en byfest.
Til en potion æbleskiver bruges 90g mel og 2 æg
Til en potion pandekager bruges 120g mel 0g 2 æg
Ole og Peter har 1500g mel og 28 æg til rådighed
En potion æbleskiver koster 40 kr og en potion pandekager koster 50 kr
a)
Gør rede for at Ole og Peter bør lave 6 potioner æbleskiver og 8 potioner pandekager for at få den størst mulige samlede fortjeneste.
jeg har lvet et skema
og regnet produktionslingerne til:
I: 90x + 2y = 6 <=> y = -45x + 3
II: 120x + 2y = 8 <=> y = -60x + 4
Niveaukurven N(0)
40x + 50y = 0 <=> y = -0,8x
Derefter har jeg sat ligningerne ind i et koordinatsystem, men er ikke istand til at aflæse det punkt, hvor niveaukurven skulle fortælle mig at Ole og Peters 6 potioner æbleskiver og 8 potioner pandekanger giver størst mulige samlede fortjeneste.
Har jeg gjort noget forkert?
Svar #1
24. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)
Hej Helene,
Jeg laver lige en forklaring til dig.
Med venlig hilsen
Casper Larsen
http://www.bestaahh.dk
Jeg laver lige en forklaring til dig.
Med venlig hilsen
Casper Larsen
http://www.bestaahh.dk
Svar #2
24. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)
Hej Helene,
Håber du kan bruge det her til lidt:
http://www.bestaahh.dk/spg004.htm
Med venlig hilsen
Casper Larsen
http://www.bestaahh.dk
Håber du kan bruge det her til lidt:
http://www.bestaahh.dk/spg004.htm
Med venlig hilsen
Casper Larsen
http://www.bestaahh.dk
Skriv et svar til: Lineær programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
