Matematik

Opstil en funktionsforskrift

04. april 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg har følgende vektorfunktion v(t) der beskriver en hastighed:

v(t) = (2*t)

         (3t2-6)

Hvordan opskriver jeg en funktionsforskrift for v(t)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af kimor (Slettet)

Du starter med at opskrive et udtryk for x, som hedder:

x = 2*t      ...som er ensbetydende med at:

t = x/2

Denne t-værdi kan du nu indsætte i udtrykket for y, som hedder:

y = 3*t2-6

Den udregnede t-værdi indsættes slutteligt i y funktionen, som således må give en funktionsforskrift som følger:

y = 3*(x/2)2-6


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har givet komponenterne af vektorfunktionen v(t) som funktioner af tiden:

v(t) = (2t ; 3t2-6) ;

men hvad er det helt præcist, du vil opstille en funktionsforskrift for?


Svar #3
04. april 2010 af SørenV (Slettet)

Tak Kimor.

Det forstår jeg godt, og ser ud til at det passer meget godt med opgaven :)


Skriv et svar til: Opstil en funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.