Matematik

Koordinater til et punkt

04. april 2010 af SørenV (Slettet)

jeg har fået givet følgende hastighedsvektor:

v(t) = (2*t)

         (3*t2-6)

Hvordan angiver jeg koordinaterne til det punkt, hvor hastighedsvektoren v(t) er lodret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde punkter, hvor grafen har lodret tangent, altså hvor y'(t) = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2010 af mathon

vandret er parallelt med i = [1,0]

    dvs
 skalarproduktet              v·i = 0

                                    2t·1 + (3·t2-6)·0 = 0

                                    2t = 0

                                    t = 0


Svar #3
05. april 2010 af SørenV (Slettet)

Tak Mathon.

Så indsætter jeg vel bare t=0 i vektorfunktionen v(t) ikke? .. Som givet et punkt, der hedder (0,6)

Når jeg kigger på grafen bliver det da en vandret tangent!?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2010 af mathon

det skulle det ikke gerne gøre

              vektor [0,6] er lodret


Skriv et svar til: Koordinater til et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.