Matematik

Hjælp til en matematik opgave?

05. april 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har bruge for hjælp til at løse b i den vedhæfte fil. Jeg har lavet a og jeg fandt a og b og nu skal jeg bestemme det år hvor man kan forvente .....osv

Er der ikke en der gider at hjælpe mig med b?

på forhånd tak

Vedhæftet fil: Hjælp.docx

Svar #1
05. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Kan det passe at a er -8 ? i a opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg synes ikke der er en klar lineær tendens i tallene i tabellen.

a= (Y2-y1)/(X2-x1)         a=(7466- 7698)/(2007-1981)     a = -8,9   a er et udtryk for faldet i antallet af verdensrekorder pr år fra 1983-2007 ialt 26 år

b= 7698 antallet af verdensrekorder i begyndelsesåret 1981. (år 0)

regneforskriften forlligningen bliver    W(t) = -8,9t+7698

De 7200 der er antallet af verdensrekorder i et ubekendt år efter 1981  indsættes som W(t) = 7200

Du får ligningen   7200 = -8,9t  +7698   derefter isoleres t i ligningen.     Herefter beregner du antallet af år efter 1981.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

a= -8 er næsten rigtigt    a=-8,9. Hvis du skal bruge hele tal i ligningen bør du (ned)runde til a= -9 


Svar #4
05. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

MANGE MANGE TAAAAK :D


Svar #5
05. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

uNDSkyld hvor får du de 7200 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Det er spørgsmålet i b. Der spørges om hvornår en marathon kan løbes under 7200 minutter W(t) sættes lig med 7200.       W(t)=7200 Den lineære funktion aftager og bliver mindre og mindre. Efter et ubekendt antal år kommer man ned på 7200 minutter. Det kan måske virke forvirrende at både W(t) er en tidsfaktor og t er en tidsfaktor, men de er forskellige.  t er tiden efter begyndelsesåret  1981.

7200 = -8,9t +7698


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.