Fysik

Fysik opgave

06. april 2010 af pseudo (Slettet)

 Lyset fra en He-Ne-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstålens effekt til 0.5 mW. Lysets bølgelængde er 633 nm.

a) hvad er strålingens fotonenergi?

b) Hvor mange fotoner rammer termosøjlen per sekund. 

c) Hvad er laserstrålens intensitet i W/m^2, når dens radius er 1 mm. Er intensiteten større end i sollys.

Kan nogen hjælpe, gerne med forklaring. tak.

-Casper 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af mathon

a) hvad er strålingens fotonenergi?

             Efoton = (h·c)/λ



Svar #2
06. april 2010 af pseudo (Slettet)

 Ok opgave A har vi løst.

Angående opgave B og C, hvad gør vi der? ....


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2010 af mathon

                   Efoton = (1,98645·10-25 J·m)/(633·10-9 m) = 3,13815·10-19 J

                   (N·Efoton)/t = P

                   N = P·t/Efoton

                   N = (0,5·10-3 J/s)·(1 s)/(3,13815·10-19 J/foton) = 1,5933·1015 fotoner


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2010 af mathon

                 A = π·(1 mm)2 = π·(10-3 m)2 = π·10-6 m2

                 P/A = (0,5·10-3 W)/(π·10-6 m2) = 159,155 W/m2


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.