Matematik
Vilkårlig trekant
25. februar 2005 af
Kurv (Slettet)
Jeg sidder med en opgave som lyder:
I trekanden ABC er vinkel A = 12,2 grader og siden b har længden 4,2 og længden af siden c er = 6,1.
Beregn størrelsen af vinkel B og C samt længden af siden a.
Informationerne er altså:
A = 12,2 grader
b = 4,2
c = 6,1
Hvordan regner jeg det ud ?? Jeg kan slet ikke gennemskue det ..
I trekanden ABC er vinkel A = 12,2 grader og siden b har længden 4,2 og længden af siden c er = 6,1.
Beregn størrelsen af vinkel B og C samt længden af siden a.
Informationerne er altså:
A = 12,2 grader
b = 4,2
c = 6,1
Hvordan regner jeg det ud ?? Jeg kan slet ikke gennemskue det ..
Svar #1
25. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Cosinusrelationen:
a^2 = b^2 + c^2 - 2*b*c*cosA
Sæt dine data ind i den, og find a.
Herefter kan du så bruge en sinus- eller en cosinusrelation til at finde vinkel b eller c - f.eks.
cosB = (a^2+c^2-b^2)/(2ac)
Og den sidste vinkel finder du let når du ved at vinkelsummen i en trekant er 180 grader.
a^2 = b^2 + c^2 - 2*b*c*cosA
Sæt dine data ind i den, og find a.
Herefter kan du så bruge en sinus- eller en cosinusrelation til at finde vinkel b eller c - f.eks.
cosB = (a^2+c^2-b^2)/(2ac)
Og den sidste vinkel finder du let når du ved at vinkelsummen i en trekant er 180 grader.
Svar #2
25. februar 2005 af Kurv (Slettet)
Det skal du have tak for ;)
Ved beregningen her a^2 = b^2 + c^2 - 2*b*c*cosA (som du skrev), er det så ikke a^2 du finder ?? Eller er det godt nok bare a ??
Ved beregningen her a^2 = b^2 + c^2 - 2*b*c*cosA (som du skrev), er det så ikke a^2 du finder ?? Eller er det godt nok bare a ??
Svar #3
25. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Jo, på den måde finder du a^2, så skal du selvf. tage kvadratrodden for at få a.
Skriv et svar til: Vilkårlig trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
