Fysik
Radioaktive kerner
25. februar 2005 af
Hønsen (Slettet)
Goddag..
jeg sidder med en fysik opgave som jeg er lidt i tvivl om:
Strontiumisotopen 90 Sr har en halveringtid på 28 år.
a) omregn halveringstiden til sekunder
b) beregn henfaldskonstanten k
c) Opskriv henfaldsloven for 90 Sr
d) hvor lang tid skal der gå, for at der af en portion 90 Sr kun er 10% tilbage?
jeg har så regnet a til at være :
(3600*24*365*28)s = 883008000 sekunder.
kan ikke lige komme videre herfra, så ville blive mægtig glad hvis der var nogen der kunne give mig et skub bagi..
på forhånd tak.
Goddag..
jeg sidder med en fysik opgave som jeg er lidt i tvivl om:
Strontiumisotopen 90 Sr har en halveringtid på 28 år.
a) omregn halveringstiden til sekunder
b) beregn henfaldskonstanten k
c) Opskriv henfaldsloven for 90 Sr
d) hvor lang tid skal der gå, for at der af en portion 90 Sr kun er 10% tilbage?
jeg har så regnet a til at være :
(3600*24*365*28)s = 883008000 sekunder.
kan ikke lige komme videre herfra, så ville blive mægtig glad hvis der var nogen der kunne give mig et skub bagi..
på forhånd tak.
Svar #1
25. februar 2005 af Mads123 (Slettet)
b) k=ln(2)/(t_1/2)
c) N(t)=No*(0,5)^(t/t_1/2)
d) brugf formlen i c) og du skulle gerne få det til, at der går ca. 93 år
c) N(t)=No*(0,5)^(t/t_1/2)
d) brugf formlen i c) og du skulle gerne få det til, at der går ca. 93 år
Svar #3
25. februar 2005 af Hønsen (Slettet)
altså skudår hvert fjerde år.. og forskellen er den at februar har 29 dage når det er skudår..?
Svar #4
25. februar 2005 af Mads123 (Slettet)
Det er ligegyldigt at snakke om skudår, når det ikke engang er den præcise halveringstid :)
Skriv et svar til: Radioaktive kerner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
