Fysik

differentialligning!

07. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

hej nogle der kan hjælpe med denne opgave forstår den ikke helt. opgaven er følgende:

a) Med udgangspunkt i den samlede kraft på legemet ΣF= -k*x(t)-b*v(t) skal du gøre
rede for at den dæmpede svingning kan beskrives ved differentielligningen: x''(t)+k/m*x(t)+b/m*x'(t)=0

håber du kan hjælpe:)

på for hpnd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Uden at fortælle os noget som helst om baggrunden for din opgave, forventer du, at vi allerede ved alt om den og kan løse din opgave?


Svar #2
07. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

når ups sorry. Det handler om dæmpet svingninger :) ellers står der ikke mere om det :(

håber det hjælper:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Shakurbanden (Slettet)

Hej jeg tror rent faktisk jeg sidder med samme opgave og kan heller ikke løse den, fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre dette.

Det kunne være meget sødt at nogen var flinke nok til at gøre et forsøg og hjælpe, måske skulle du uddybe din opgave lidt mere(: Folk er meget gode herinde til at hjælpe og forklare(: !


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er v(x) formodentlig = x'(t). Så har vi

∑F = mx''(t) = -kx(t) - bx'(t) , og ved division med m fås så

x''(t) + (k/m ) x(t) + (b/m) x'(t) = 0


Skriv et svar til: differentialligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.