Matematik

procent beregning

10. april 2010 af Betina i (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Sidder lige og fifler med en opgave jeg er gået i stå med, er der nogen der kan hjælpe?

Spørgsmålet lyder:

Salget går fremragende, og ved hjælp af IT systemerne tilkoblet kasseapparaterne hos dine
forhandlere, får du oplysninger om, hvilke farver sælger hvordan. Statistikkerne fra de første
5 uger viste en gennemsnitlig fordeling af farverne for hele det tyske, svenske og danske
marked, således at farven sort er førende med 26 %. Det betyder at mere end hver fjerde
slutbruger køber en sort mobiltaske/mobilbeholder. Resten af farverne og deres andel i det
totale salg er som følger:
 

Pink: 20 %
Rød: 18 %
Hvid: 16 %
Grøn: 14 %
Blå: 6 %
Sort: 26 %

I løbet af uge 6 blev der solgt 708 stykker flere rød end blå.
a) Hvor mange røde er der blevet solgt i uge 6?
b) Hvor mange pink er der blevet solgt i
 

Hvordan udregner man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

Rød flere end blå) = (18-6)% af salget = 12% af salget

a) Hvor mange røde er der blevet solgt i uge 6?
          rød = 708/12·18 = 1062

b) Hvor mange pink er der blevet solgt i uge 6?
          pink = 708/12·20 = 1180
       
 


Svar #2
10. april 2010 af Betina i (Slettet)

tak mathon,glemte lige det sidste spørgsmål:

c) Hvad er total salget blevet i uge 6?

Flot opstillet, men kan du forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2010 af mathon

c) Hvad er total salget blevet i uge 6?

        totalsalg = 708/12·100 = 5900


Skriv et svar til: procent beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.