Samfundsfag

opgave

10. april 2010 af Talendepingvin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at skrive en opgave i historie A og samfundsfag B om Sydafrika.

Det sidste spørgsmål i opgaven lyder:

"Diskuter om Sydafrikas fremtidige skæbne er lagt i hænderne på politisk, økonomisk eller civilsamfundets udvikling"

Jeg kan ikke helt gennemskue hvor læreren vil hen med dette diskussions spørgsmål?

Skal jeg komme ind på nogle teorier om stat, marked og civilsamfund, og diskutere om man kan tale om at en af aktørerne "vægter" højere/har større betydning for samfundsudviklingen end de andre? 

Synes det er meget svævende....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af morten79 (Slettet)

Hej,

Vil give dig ret i at det er et lidt svævende spørgmål. Hvad er de andre spørgsmål, bare lige for at forstå sammenhængen? umiddelbart synes jeg dit eget forslag lyder fornuftigt.


Svar #2
12. april 2010 af Talendepingvin (Slettet)

Jo, her kommer de andre spørgsmål :)

1. "Redegør kort for Sydafrikas demokratiseringsproces efter Apartheid. Redegørelsens nedslag skal have tanke på såvel den efterfølgende analyse som den afsluttende diskussion."

2. "Analyser med udgangspunkt i to artikler HIV / AIDS-problematikkens betydning for samfundsudviklingen i Sydafrika.. Analysen skal i hovedsagen anvende historiefaglige metoder (kildekritik mv.): Den første tekst analyseres som kilde til målene for Mbekis overordnede politik. Den anden tekst analyseres som kilde til forklaring af årsagerne til Mbekis aids-politik".  

(den første er skrevet af Thabo Mbeki, hvor han skriver om at ANC ikke vil skuffe folket og generelt snakker mest om hvad der er sket i ANC's historie. Den anden tekst er skrevet af R.W Johnson, som er kritisk overfor Mbekis aids-politik og hævder at han er paranoid, samt sætter Sydafrika i en offerrolle).

Det tredje punkt er som nævnt:

3. "Diskuter om Sydafrikas fremtidige skæbne er lagt i hænderne på politisk, økonomisk eller civilsamfundets udvikling ".

Under dette punkt skal man også inddrage en selvvalgt artikel fra DIIS. Jeg har valgt "uddannelse efter apartheid", som giver et billede på den civilsamfundsfaglige dimension i diskussionsspørgsmålet. 


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.