Matematik

differentialregning

11. april 2010 af æblemm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver eller dele af dem, det vil være stor hjælp :)

 dokumentet er vedhæftet

Vedhæftet fil: mat..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Kiliki (Slettet)

1.  f ' (x) = 3x^2 - 3

nu indsætter du bare 2 på x plads i regnestykket (f ' (2))

2.   nu har du den samme afledte funktion som i spørgsmål 1, men i stedet for at sætte en værdi ind på x's plads, benytter du nu funktionen til at finde en værdi for x0, dette gøres ved at se på funktionen somen anden grads ligning og finde de to væredier for x0. (HUSK x=x0)

3.  indsæt først værdien -0,5 i udtrykket for f ' (x), derefter værdien 1. Nu har du to værdier som begge er et udtryk for y, til den respektive x-værdi (altså hhv. x=-0,5 og x=1)

Nu har du en masse punkter på grafen og du skal tegne grafen.

Håber det hjalp


Svar #2
11. april 2010 af æblemm (Slettet)

tak for hjælpen :)

men forstår ikk helt hvordan jeg laver 2

hvordan finder jeg de to værdier for x0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af Kiliki (Slettet)

en alm. andengrads ligning... ved du hvordan men laver sådan en?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af Kiliki (Slettet)

Her får du lige opskriften på hvordan man griber en andengradsligning an:

Ligningen ax2 + bx + c = 0 (med a ≠ 0) kaldes en andengradsligning, fordi den ukendte x optræder i anden potens.

Den karakteristiske størrelse for andengradsudtryk er diskriminanten d, som beregnes af

d = b2 – 4 a c.

Antallet af løsninger til andengradsligningen afhænger af d's fortegn

d > 0: to løsninger x1 = (–b – √d) / (2a) og x2 = (–b + √d) / (2a)

d = 0: én løsning x = (–b) / (2a)

d < 0: ingen løsning


Svar #5
11. april 2010 af æblemm (Slettet)

ok tror jeg er med nu.. tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.