Matematik

hjælp til 2 opgaver

12. april 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem en ligning for tangenten til grafen for  f(t)= ln(t2)+er ^2   i  punktet  (1,e)

en funktion f er givet ved regneforskriften

f(t)=-4cos(0,45t)

bestem svingningstiden T og bestem de værdier af t hvor der er bølgepunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Du mener sikkert

f(t) = ln(t2) + et^2

Beregn den afledede f'(t) . Tangentens hældning i punktet er da f'(1) og den går gennem (1; e)

2. Svingningstiden T er bestemt ved at 0,45T = 2π .


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg er ikke bekendt med såkaldte bølgepunkter hvad angår trigonometriske funktioner, men jeg går ud fra, at du hentyder til ekstrema. Du har dog ikke angivet noget interval for dine t-værdier, hvorfor der til opgave 2 er et uendeligt antal løsninger.

Toppunkter finder på traditionel vis ved at differentiere funktionen og dernæst sætte den afledte lig med 0. Dog kan du i dette tilfælde direkte se at amplituden er lig med 4, hvor du også har svingningstiden 0,45t=2*pi <=> t=(2*pi)/0,45


Skriv et svar til: hjælp til 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.