Matematik

Lineær model

14. april 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Hej alle sammen jeg har et problem med en opgave :( 

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.


a) Bestem en lineær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1003076 og i 1950 var 1610123.

Fatter det virkelig ikke :S

håber nogen kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af Duffy

Brug formlen for hældningskoefficienten og bestemmelse af b i den lineære forskrift y=ax+b


Svar #2
14. april 2010 af ænvvvv (Slettet)

 ? :S


Svar #3
14. april 2010 af ænvvvv (Slettet)

kan du være lidt mere præcis? 


Svar #4
14. april 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Ehh? Skal man så ikke sige 1003076-1911= 1001165 og 1610123-1950=1608173

1608173/1001165=1.606??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Nej. Lad x betegne årstal efter år 1900. Da har du observationerne (x1,y1)=(11,1003076) og (x2,y2)=(50,1610123). Da du får at vide der er tale om en lineær model gælder y=ax+b. Når du sætter dine tal ind får du således

Når du trækker disse to linjer fra hinanden får du

Hvoraf det fåes

Hvis du sætter dette ind i en af startligningerne (*) fåes

Så modellen er, hvor x betegner år efter år 1900 og y betegner Sjællands befolkning: y=15565x+831858


Skriv et svar til: Lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.