Fysik

Energi og arbejde

14. april 2010 af lilleminimus (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave 1 (Energi og arbejde)
En Boeing 767 flyvemaskine med masse 85,0 ton lander med farten 270 km/h.

a) Beregn den kinetiske energi i landingsøjeblikket.

Landingsbanen er 900 meter lang.

b) Hvor stor skal bremsekraften mindst være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

a) brug ½mv2 og b) brug K=dp/dt


Svar #2
14. april 2010 af lilleminimus (Slettet)

 K = dp/dt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

m*a=m*dv/dt<=>a=dv/dt og v=√(2aS), brug dine formler.


Svar #4
14. april 2010 af lilleminimus (Slettet)

Ja, det er jeg klar over...

Men jeg ved simpelthen ikke hvad du mener med dv og dt? 
Har jeg ikke lært noget om, ihvertfald ikke med den betegnelse? 

Ved heller ikk hvordan jeg stiller det op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2010 af krilledknielsen (Slettet)

 NÅ SÅ DET ER SÅDAN DU LAVER DIN FAVER MINI!

DET SIGER JEG TIL OLE !!!


Skriv et svar til: Energi og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.