Matematik

Stamfunktion

14. april 2010 af Milll (Slettet)

Om en funktion F gælder at F(x) er stamfunktion til f(x) -x^303x

Linjen t med ligningen y=-2x+8 er tangent til grefen for F, og det oplyses at røringspunktet for t har negativ førstekoordinat

Bestem en forskrift for F

Jeg er nået herhen til

F(x) = - x^4/4 + 3x^2/2+k

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af shahjii (Slettet)

t og F(x) skærer hinanden et sted, siden den tangerer. Dvs. de har en x-værdi tilfælles. Sæt t = F(x) og løs denne ligning. Du vil sikkert få to svar, og oplysningen var at første koordnatet var negativt.

Nu indsætter du den fundne x , det negative tal, i t. Herved får du en y-værdi.

Den fundne x og y indsættes i F(x) og k isoleres


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at f(x) = -x3 + 3x ? Dermed passer din stamfunktion F(x).

Linien t har hældningskoefficient -2. Da linien t skal være tangent til F(x), skal hældningen til tangenten for F(x) i røringspunktet være -2. Vi skal da løse ligningen

f(x) = -2, altså

x3 - 3x - 2 = 0 . Man ser, at x = -1 og x = 2 er rødder, og ligningen kan koges ned til

(x+1)2(x-2) = 0 .

Brug roden med negativ førstekoordinat til at bestemme k i stamfunktionen F(x). Linien t skal jo røre grafen for F(x) i røringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af Krabasken (Slettet)

Ups - jeg så først nu,at der er kommet svar . . .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.