Fysik

halveringstid

15. april 2010 af gml (Slettet) - Niveau: 9. klasse

nogle der kan forklare, hvad havringstid er??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af mikkas (Slettet)

Det er den tid det tager et radioaktivtstof at henfalde

ex.

hvis du har 100g uran og halveringstiden er på 1døgn-(dette er kun et ex.), så efter et døgn har 50g, efter endnu et døgn har du 25g osv...

håber at det var svar nok på dit spørgsmål xD...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af Sidselsn (Slettet)

Hvis du starter med 100% af dit stof, er halvveringstiden, tiden der går fra henfaldningen begynder, til du har 50% af dit stof tilbage.

Eksempel, hvor jeg bygger videre på MichaelJacksons forklaring.

Hvis vi siger du starter med 100g uran og halvveringstiden er et døgn

Dag 1 = 100g

Dag 2 = 50g (fordi det er halvdelen af 100g)

Dag 3 = 25g (fordi det er halvdelen af 50g)

Dag 4 = 12,5g (fordi det er halvdelen af 50g)

Dag 5 = 6,25 (fordi det er halvdelen af 12,5g)

Dag 6 = 3,125 (fordi det er halvdelen af 6,25g)

osv.


Svar #3
16. april 2010 af gml (Slettet)

tusind tak:D

det hjalp på forstågelsen:D


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.