Matematik

lille opgave.

15. april 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ

I en model betegner O(x) (målt i kroner) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kroner). i modellen antages det at

O(x) = 0,0024•x2+106 og a(x) = -0,008x+1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x•a(x)-O(x) .

Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.
 

Jeg har fået forskriften til: -0,0104x^2+1300x+106 rigtigt??

Hvordan bestemmer jeg det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.??
 

Mange tak på forhånd:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. Find maksimum for fortjenesten F(x) ved at løse ligningen F'(x) = 0


Svar #2
15. april 2010 af lisabella (Slettet)

ok mange tak for din hjælp:D


Skriv et svar til: lille opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.