Fysik

elektrisk energi og effekt

17. april 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Vi har en glødepære på 60 W. Pæren tilsluttes en stikkontakt, hvor spændingsforskellen mellem de to poler er 230 V. Effelten afsat i pæren er 60W

a ) beregn strømmen gennem glødepæren

b) Beregn den energi der afsættes i pæren i løbet af 1 h . angiv jesultatet i J

c ) Ca 5 % af den afsatte energi blivner til lysenergi. Resten bliver til remisk energi i pæren. Beregn tilvæksten i pærens termiske energi i løbet af 1 h

Nogle der vil hjælp vil bare gerne høre formlerne, har kigget på det i meget lang tid nu og er helt spor løs

Tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af peter lind

a) Effekt = strømstyrke gange spændingsforskel

b) energi = effekt*tid 

c) 95% af energien bliver til termisk energi


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2010 af Gitse (Slettet)

strømmen = strømstyrke, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: elektrisk energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.