Fysik
absorptionskoefficienten.
27. februar 2005 af
Seba@ (Slettet)
Hej alle.. er ikke sikker på denne opgave, så vil i ikke være søde at tjekke den..
Øvelse 51
Efter passage af en bestemt 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt γ-stråling faldet til 10% af I).
Bestem absorptionskoefficienten for det materiale, som væggen er lavet af.
bruger formlen:
I = I 0 ∙ e-μ ∙ x
I 0 = strålingens intensitet før passage af stoffet
x = stoffets tykkelse
μ = absorptionskoefficienten.
I = strålingens intensitet efter passage af stoffet
og for så..
0,9 = 1 ∙ e-μ ∙100mm
0,9 / 1 = e-μ ∙100mm
ln(0,9) = -μ ∙100mm
μ = ln(0,9) / 100mm
μ =69,3mm-1
Øvelse 51
Efter passage af en bestemt 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt γ-stråling faldet til 10% af I).
Bestem absorptionskoefficienten for det materiale, som væggen er lavet af.
bruger formlen:
I = I 0 ∙ e-μ ∙ x
I 0 = strålingens intensitet før passage af stoffet
x = stoffets tykkelse
μ = absorptionskoefficienten.
I = strålingens intensitet efter passage af stoffet
og for så..
0,9 = 1 ∙ e-μ ∙100mm
0,9 / 1 = e-μ ∙100mm
ln(0,9) = -μ ∙100mm
μ = ln(0,9) / 100mm
μ =69,3mm-1
Svar #1
27. februar 2005 af Seba@ (Slettet)
Har lige opdaget det ser meget mærkeligt ud.. prøver igen..
Øvelse 51
Efter passage af en bestemt 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt gamma-stråling faldet til 10% af I(0).
- Bestem absorptionskoefficienten for det materiale, som væggen er lavet af.
Formlen jeg bruger er:
I = I 0 * e^ -u * x
I(0) = strålingens intensitet før passage af stoffet
x = stoffets tykkelse
u = absorptionskoefficienten.
I = strålingens intensitet efter passage af stoffet
0,9 = 1* e ^ -u*100mm
0,9 / 1 = e ^ -u*100mm
ln(0,9) = -u * 100mm
u = ln(0,9) / 100mm
u =69,3mm ^-1
Øvelse 51
Efter passage af en bestemt 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt gamma-stråling faldet til 10% af I(0).
- Bestem absorptionskoefficienten for det materiale, som væggen er lavet af.
Formlen jeg bruger er:
I = I 0 * e^ -u * x
I(0) = strålingens intensitet før passage af stoffet
x = stoffets tykkelse
u = absorptionskoefficienten.
I = strålingens intensitet efter passage af stoffet
0,9 = 1* e ^ -u*100mm
0,9 / 1 = e ^ -u*100mm
ln(0,9) = -u * 100mm
u = ln(0,9) / 100mm
u =69,3mm ^-1
Skriv et svar til: absorptionskoefficienten.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
