Matematik

Bestem x-værdien

18. april 2010 af rexden1 - Niveau: A-niveau

Hejsa,

 Sidder med et lille problem jeg håber i kan hjælpe med:

Jeg skal bestemme x-værdien til de tangenter til grafen for f, som er parallel med linjen: Y=(2+kvadratod(3)x+1

f(x)=2x+2*sin(x)

Jeg er kommet så langt at jeg har differentieret f(x) til : 2+2*cos(x)

Tangenterne skal være paralelle med linjen, så derfor sætter jeg hældningen for linjen lig med`f´(x):

 2+2*cos(x) = (2+kvadratod(3)x

Mit problem er at jeg ikke umiddelbart kan finde ud af at løse ovenstående ligning ?

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af peter lind

Tangenten skal være parallel med linjen betyder at hældningskoefficienterne skal være ens altså at f'(x) skal være lig med hældningen af linjen


Svar #2
18. april 2010 af rexden1

Jep, den har jeg fanget, mit problem er at jeg ik kan finde ud af løse ligningen:

2+2*cos(x) = (2+kvadratod(3))x

Kan du hjælpe med den ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hældningen til linien er 2+√3 (brug dog redigereingsboxen her, så det bliver mere overskueligt), så du skal løse ligningen

2 + 2cos(x) = 2+√3 , der koges ned til

cos(x) = (√3)/2


Svar #4
18. april 2010 af rexden1

Mange tak for hjælpen, havde vidst sat et x for meget på.


Skriv et svar til: Bestem x-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.