Biologi

Antisense eller sense?? HJÆLP!

19. april 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal jeg bestemme den genetiske kode (aminosyrer) udfra sense eller antisense??

Ikke resistent overfor permethrin: ….. TTAAATTGTAAGCAGGTT….
den starter fra 1, og der hvor det første T er står der 58 og ved sidste T står der 75

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Jonastoy (Slettet)

Du skal bestemme aminosyrerne for den der.

TTA = ?

AAT = ?

TGT = ?

AAG = ?

CAG = ?

GTT = ? 

Og hvis jeg var dig, ville jeg også lave den for den resistente :) Der kommer nemlig  noget du kan bruge senere i opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2010 af chamber (Slettet)

Jeg ville starte med at lave en komplimentære streng fra 3´-5´(derved omdannes DNA til RNA og T=U)

3´ AAUUUAACAUUCGUCCAA 5´

Når denne strang så skal oversættes hva. aminosyrer, så skal du huske at aflæse fra 5´, dvs.

AAC = Arg

CUG= Leu

osv.

Husk dog at et protein først starter fra startcodon (AUG)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af Jonastoy (Slettet)

 I opgaven står der: "Angiv ud fra figur 2 (basesekvensen), hvilke aminosyrer de viste basesekvenser fra nummer 58 til 75 koder for".

Basesekvenserne ser således ud :

1.........58TTAAATTGTAAGCAGGTT75......430TTATAA.........561

og

1..........58TTAAATTATAAGCAGAAA75.........430TTATAA........561

Altså vil jeg mene at det bare er disse basesekvenser man skal finde aminosyrerne for.


Skriv et svar til: Antisense eller sense?? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.