Matematik

andengradspolynomium?

19. april 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil meget gerne bede om hjælp til følgende opgave:

f(x) = ax^2 + 4x + c

toppunkt ligger i (-1,2)
Find a og c.

jeg har fundet a til at være 2, men ved ikke rigtigt, hvordan man finder c... kan nogle hjælpe mig, please???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af peter lind

Hvis du har fundet a, kan du blot sætte x=-1. Resultatet skal så give 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af mathon

        a = 2
det vil i følge #1 sige:

 f(x) = y = 2x2 + 4x + c   gennem (-1,2)

         2 = 2·(-1)2 + 4·(-1) + c

         2 = 2 - 4 + c

         c = 4

  f(x) = 2x2 + 4x + 4


Svar #3
19. april 2010 af Cucumber (Slettet)

gud ja ;p

TAK!! XD


Skriv et svar til: andengradspolynomium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.