Matematik

Vektorer

19. april 2010 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved 

vektor a= (t/(t+1)) og vektor b= (-t/(t+1)) , hvor t er et tal

-Bestem for t=2 arealet af det parallellogram, der udspændes af vektorerne a og b

Jeg er klar over at jeg skal bruge A=Idet(vektor a, vektor b)I, men det kan ikke lykkes for mig at udregne den på min lommeregner.. Jeg ved ikke om jeg indtaster det forkert?

En der ved hvad jeg skal indtaste?

På forhånd mange mange tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af PeterValberg

a = [ 2;3]
b = [-2;3]

Hvis du bruger TI89'er:

det([2,-2;3,3]) hvilket "outputter" resultatet 12

Du kunne også gøre sådan:

det([t,-t;t+1,t+1])|t=2

 BEMÆRK, at der bruges både komma og semikolon

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en underlig notation med divisionstegn midt i det hele. Mener du

a = (t ; t+1) og b = (-t ; t+1) ?

Så er det(a,b) = t(t+1) + t(t+1) = 2t(t+1) , der for t=2 har værdien 2·2·3 = 12 . Hvorfor dog bruge lommeregner til det?


Svar #3
19. april 2010 af Bugge91 (Slettet)

#1 Årh tusind tak - det er da bare mig der er en klovn og lige præcis glemmer semikolon :S :)

 #2 Er det virkelig så enkelt? Troede man skulle bruge determinanten for at regne det


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2010 af PeterValberg

#2

Notationen er indtastningssyntaksen til TI-89, hvor du indtaster vektorer som søjlematricer med firkantklammer og koordinaterne adskilt af semikolon. Indtastes koordinaterne i stedet adskilt af komma, bliver det til en rækkevektor.

det([2,-2;3,3]) er indtastning af en determinant i TI-89, det kommer til at se sådan ud

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2010 af PeterValberg

Jeg vil nu alligevel give Andersen11 ret, det er slet ikke nødvendigt at besvære sig med at "fyre op under" CAS værktøjet for den smule hovedregning:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Jeg brugte da også determinanten af de to vektorer, før jeg havde indsat den bestemte værdi for t.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.