Fysik

hjælp til en lille opgave.

20. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

denne opgave omhandler elektisk kredslød (ikke lige min stærke side)

En pære til en 220v lampe er påstemplet at forbruge 60 W. Når resistansen måles med et ohmmeter, så viser dette en resistans på 61,3?


a) Bestem pærens resistans, når den er tilsluttet 220 v
b) Bestem trådens temperatur, såfremt denne er af wolfram
 

på forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

a) Benyt formlen: U*I=W for at bestemme antal ampere A. Dernæst benyt Ohms lov: U=RI <=> R=U/I


Svar #2
21. april 2010 af klinki (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: hjælp til en lille opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.