Matematik

vektorer HJÆLP!

20. april 2010 af salliii (Slettet)

hej kan du hjælpe mig med vektorer skal nemlig afleverer det i morgen:)

jeg har en trekant med følgende punkter:

A(-1,1) B(3,6) C(6,-1)

a) jeg skal finde arealet

her ved jeg godt jeg skal bruge følgende formel T=½(^a · →b) men hvordan finder jeg ½(^AC · →AB)?

b) jeg skal bestemme vinklerne

her er jeg helt blank

håber du kan hjælpe

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Lav først en AB-vektor og en AC-vektor ud fra punkterne. Hvad får du?


Svar #2
20. april 2010 af salliii (Slettet)

jeg får AC(2,7) og AB(5,0) passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ikke helt. Lad mig se, hvordan du har gjort. :)


Svar #4
20. april 2010 af salliii (Slettet)

når jeg så ganger dem ind giver det T=½(0+10)=5 passer det at trekantens areal er 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Lad mig nu først se din fremgangsmåde. Vi er slet ikke nået til arealet endnu. :)


Svar #6
20. april 2010 af salliii (Slettet)

jeg siger 3-1=2 og 6-(-1)=7 er det forkert? på den måde finder jeg AB


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2010 af PeterValberg

A(-1,1) B(3,6) C(6,-1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Du ved, at AB-vektors koordinatsæt findes på følgende måde:

AB1 = b1- a1 = 3 - (-1) = 4

AB2 = b2 - a2 = 6 - 1 = 5

- Det er lidt svært at skrive vektorer herinde, men jeg håber, du forstår pointen, hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

#7 Der er da et eller andet helt galt med dit udtryk. Eller der skal måske være de der mystiske tegn? Hehe. :)

- Hov, du fik vist rettet det.


Svar #10
20. april 2010 af salliii (Slettet)

nej er AB(4,5) og AC(7,-2) passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

#10 Det er korrekt, ja. Hvad kan vi bruge de oplysninger til?
 

Hint: A = Idet(a-vektor, b-vektor)I


Svar #12
20. april 2010 af salliii (Slettet)

men hvordan finder man så vinklerne i trekanten? jeg ved slet ikk hvilke formel man bruger.

jeg har forstået hvordan man regner en trekant ud nu tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Har du fundet arealet? Eller har du smugkigget i #7? Hehe.


Svar #14
20. april 2010 af salliii (Slettet)

nej jeg har fundet ud af det hele ellers tusind tak alle sammen:) det var virkelig sødt af jer:)

nej nej har slet ikk smugkigget :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Okay, det var godt. ;)


Skriv et svar til: vektorer HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.