Andre fag

Kan man lære i søvne????

01. marts 2005 af Peter L (Slettet)
hey.. Kan det passe at man via bånd kan lære noget mens man sover???? F.eks. hvis man vil lære et sprog, så hører man om natten, mens man sover et bånd med det specifikke sprog, og næste dag er man betydeligt bedre til sproget. Eller at man fik læst ens pensum op natten inden man skulle op, og når man så skulle til eksamen så ku man det bare...
Jeg ved ikke om det er noget jeg har hørt eller om det er noget jeg går og bilder mig ind at jeg engang har hørt. Lige p.t. synes jeg det lyder temmelig absurd hvis det skulle kunne lade sig gøre, for så vil der nok være en del der ville benytte sig af det.
Men hvis det er nogen der kan fortælle mig om der er noget om det eller det bare er mig der har fået en crazy tanke, vil jeg blive glad...

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)

hmm det ville være lækkert hvis det var tilfældet, men det tror jeg bestemt ikke. jeg har set fra serien "friends", et afsnit hvor Chandler hører et bånd om natten og holder dermed op med at ryge, men ideen her er at båndet virker afslappende, altså en stemme i baggrunden der virker beroligende på kroppen og i sindet, og dermed forsvinder hans stress, hvilket i få tilfælde kan medføre mindre trang til tobak, som kan virke beroligende når man bliver stresset.

håber det var klart nok:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2005 af Ida Marie (Slettet)

Jeg har godt hørt noget om at man kan lære mens man sover. Man hører vel lidt med kvart ører.
Jeg tror dog ikke man kan lære fysik-pensum, men fx tysk tror jeg godt på.
Ikke at man bare ligger sig til at sove mens et bånd med tysk tale spiller og næste dag er man betydelig bedre til tysk. Men hvis man et par nætter om ugen hører tysk om natten, tror jeg da godt på, at det kan forbedre ens tysk.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2005 af Katty (Slettet)

Jeg tror ikke på det, men måske virker det på små børn eller primitive mennesker, idet disse ikke kan skelne mellem drømmeoplevelser og en virkelig oplevelse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2005 af Slacz Maci (Slettet)

#3 - hvad er et "primitivt" menneske? Din defenition lyder nærmest som noget plukket ud af evolutionisternes tanker.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2005 af Katty (Slettet)

Et primitiv menneske er en især tidligere anvendt betegnelse for et naturmenneske, der befinder sig på et ikke-industrielt og lidet ressourcekrævende kulturelt stadium. Jeg siger selvfølgelig ikke, at det er et underudviklet og laverestående individ.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2005 af Kasper (Slettet)

Så med "et primitivt menneske" mener du et normalt menneske der levede for mindst 140 år siden? Ved ikke om jeg er helt enig..

Hvorfor søvnindlæring skulle ha større effekt på mennesker der levede dengang kan jeg heller ikke se.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2005 af Slacz Maci (Slettet)

#5
"Jeg siger selvfølgelig ikke, at det er et underudviklet og laverestående individ" - du sammenligner dem med børn, altså en barnlig mentalitet, er det ikke at sige de er laverestående?
Desuden siger du de ikke kan skelne mellem drømmeoplevelser og virkelige oplevelser, hvis det ikke er at kalde dem underudviklede hvad er det så?
- man burde tro du lige har fået næsen stukket ned i noget Tyler og har taget det for gode varer.

Jeg vil til gengæld argumentere for at disse "primitive" mennesker (primitive er et meget forkert ord at bruge, ligesom også naturmennesker er det.. er de mere naturlige end os? Nej, vel.. oprindelige holder heller ikke, de er sgu heller ikke mere oprindelige end os andre) absolut da ikke har en anden mentalitet, om man vil, end "vi" har. Desuden findes der sjældent noget sted i verden et "folk" der ikke er blevet godt og grundigt berørt af de mere "moderne" samfund, og sidder i t-shirts og drikke cola, når man ser bort fra de dokumentarfilm der laves der forsøger at vise dem som netop "så oprindelige og naturlige". Det holder ikke en meter.

- undskyld at vi har bevæget os væk fra emnet, men jeg mener at det her lige må debateres til jorden.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Som en start vil jeg erklære mig enig med #7 hvad angår de "primitive mennesker."
Til det med at lære i søvne vil jeg sige, at jeg selv har hørt noget lignende. Men nej, jeg tror heller ikke det drejer sig om matematiske former, men mere de ting der sidder et helt andet sted i hjernen, som f.eks. sprog og andre kreative ting.
Jeg er personligt overbevist om, at det hjælper en rent sprogligt at høre sproget talt jævnligt.
Tilbage til de primitive mennesker: jeg skulle netop mene at denne indlæring var velegnet for folk der IKKE er vant til at arbejde med formler og andet fis.

Skriv et svar til: Kan man lære i søvne????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.