Samfundsfag

Beregning af prisniveauet? afl idag!!

25. april 2010 af mariape (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der foreligger følgende nationalregnskabstal for et land


                                             2000              2008
BNP i årets priser               25                  50
BNP i 2005-priser              30                   40

1) Beregn hvordan prisniveauet udviklede sig fra 2000 til 2005.
2) Beregn hvordan prisniveauet udviklede sig fra 2005 til 2008.
3) Beregn den gns. årlige økonomiske vækst fra 2000 til 2008.
 

Er der ngn der kan hjlæpe mig med at beregne de her opg.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af ramme2 (Slettet)

1      (30-25)*100/25 = 20% 

2     (50-40)*100/40   =25%

3    (40-30)*100/(8*30) =4,16%    fordi der er 8 år mellem 2000-2008          Jeg er dog ikke helt sikker på om man beregner vækst  i årets priser eller omregner til 2005 priser. Beregnet i årets priser bliver væksten 12,5% pr år


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

3.

Du skal have fat i de implicitte prisindeks. Faste priser er korrigeret med et prisindeks, der fjerner inflationen fra tallene i løbende priser. Så når du har både de løbende og de faste priser, kan du altså beregne de prisindeks, Danmarks Statistik har brugt til korrektion.

Priserne beregnes som tallene i årets priser divideret med tallene i faste priser.

Vi har altså, at

2000: 25/30=0,833

2008: 50/40=4/5=0,8

Vi kan da finde den gennemsnitlige årlige vækst i den implicitte pris:

Priserne er altså gennemsnitligt steget med 5,2 pct. p.a. fra 2000 til 2008.

Håber ikke hjælpen kom for sent!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af ramme2 (Slettet)

#2    Men jeg troede ikke at man løste opgaver med eksponentiel vækst i 7 klasse, men jeg ved godt det er en mere korrekt fremgangsmåde end lineær vækst.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

Jeg regner med, at der er tale om videregående niveau, når brugeren har brugt det lille V. Så vidt jeg er orienteret, skal de kunne finde de implicitte prisindeks på første år af universiteternes nationaløkonomistudier, så det kan som sagtens være det, der er tale om.


Svar #5
26. april 2010 af mariape (Slettet)

Det er min kusine, der har skrevet dette. Hun er videregående, hun brugte min bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Tak for afklaringen #4 og #5. Jeg har da også hele tiden ønsket, at gå en stor bue uden om universiteternes nationaløkonomistudier.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

#6 Hvorfor? - hvis jeg må spørge..


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg mener at jeg går en stor bue uden om opgaver her på studieportalen, der er på niveau med universiteternes nationaløkonomistudier, fordi jeg er ikke kvalificeret til at løse så vanskelige opgaver. Jeg holder mig til C niveau eller derunder.


Skriv et svar til: Beregning af prisniveauet? afl idag!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.