Kemi

HJÆLP til kemi???

25. april 2010 af marne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens :D

Har virkelig brug for hjælp med disse 2 opgaver?

Koncentreret svovlsyre er en 98 masse% opløsning af H2SO4 i vand. Densiteten af denne opløsning er 1,8 g/mL
 

a) Beregn den molære koncentration af H2SO4 i opløsningen.


b) Hvor mange mL koncentreret svovlsyre skal anvendes til fremstilling af 500 mL 1,00 m svovlsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Fzang (Slettet)

a)

p = m / V, hvor p er densiteten, m er massen og V er volumen. For nemheds skyld antages det at vi har 1 L

m = p * V = 1,8 g/mL * 1000 mL = 1800 g

Molarmassen af H2SO4 er ca. 98 g/mol, stofmængden er

n = 1800 g / 98 g/mol = 18,37 mol

Dvs, koncentrationen er 18,37 mol/L for konc. H2SO4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af Fzang (Slettet)

b)

Hvis du skal bruge 1 L H2SO4 for at få en koncentration på 18,37 mol/L, så skal du bruge x L for at få en koncentration på 1 M, dvs.

18,37 mol/L / 1 L = 1 mol L / x, hvor x = 0,054 L, dvs. 54 mL konc H2SO4 skal bruges pr. L vand til at få en 1 M opløsning.

Andre må gerne komme med rettelser til B. Synes min forklaring halter...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af Fzang (Slettet)

b) kan også beregnes ved:

I 1 mL konc H2SO4 er der 0,01837 mol. Hvor mange mL skal der så til for at få 1 mol?

         1 mL           x mL
------------------ = -------
0,01837 mol      1 mol

x findes og du får, at der skal 54,44 mL til at få én mol H2SO4. Denne mængde blandes op med vand til du når 1 L og så har du en liter 1 M H2SO4


Det er sådan set det samme resultat som før, men bare lidt anerledes formuleret.


Skriv et svar til: HJÆLP til kemi???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.