Matematik

Opgave om forskrifter

25. april 2010 af Louise Hansen1307 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med følgende opgave og har vaskeligheder med at "gøre rede for" funktionerne.

Håber i kan hjælpe.

Cykelhandleren hjemtager og sælger hvert år 1440 cykler. De hjemtages i flere omgange og i samme antal cykler x hver gang. Omkostninger for hjemtagning: 1.000 kr. pr. gang.


A) Gør rede for, at h har forskriften h(x)=1.140.000/x , x>0 (Her har jeg så prøvet selv, men har ikke rigtig nogen idé om det er den rigtige måde)


1.140.000 kommer af oplysningerne, at cykelhandleren årligt hjemtager 1440 cykler og at hver gang koster 1.000 kr. De er ganget: 1.440·1.000=1.440.000.
Herefter divideres med x, som er antal cykler, der bliver hjemtaget hver gang. Det er også oplyst at antallet er ens hver gang.
x>0 er naturligt, da cykelhandleren jo ikke hjemtager 0 cykler.

De årlige lageromkostninger beskrives ved funktionen l og er givet ved
l(x)=25x
De samlede årlige omkostninger beskrives ved funktionen f.


B) Gør rede for, at f har forskriften f(x)=(25x2+1.440.000)/x , x>0


Skriv et svar til: Opgave om forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.