Fysik

Strøm

26. april 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

apparaterne er tilsluttet en stikkontakt , hvor spændingsforskellen melle de to poler U=230V. I virkeligheden er spændingen en vekselspænding men vi regner som om der er tale om en konstant jævnspænding

a) strømmen gennem en kogeplade er I = 4,3A, beregn den effekt der afsættes i kogepladen, beregn kogepladens energiforbrug på en halv time i kWh

b) en  Hår tørre forbruger en elektrisk effekt på 1,5kW. Beregn strømmen gennem hårtørreren.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

a)
          P = U·I

          E = P·t

b)
          I = P/U


Skriv et svar til: Strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.